Rozengaard | Brunssum | + 31 (0)630 89 86 51

Over de formule 1 Club Brunssum


De Formule 1 Club Brunssum is nu uitgegroeid tot een onmisbaar vereniging in de Rozengaard te Brunssum. Hoe is dit tot stand gekomen? Dat lees je hieronder....


Het begin

In het vorige millennium zaten 4 Formule 1 fans in de Garten Stubl naar de laatste races van het seizoen te kijken. Vol spanning zagen de 4 hoe het duel tussen Mika Hakkinen en Eddie Irvine zich ontwikkelde in de laatste races. Ondanks dat Hakkinen 5 malen niet gefinisht was dat seizoen, scheelde het toch maar 2 punten op Irvine, waarna Hakkinen gehuldigd werd voor de tweede maal als wereld­kampioen. Met alle mogelijk­heden open in de laatste races is het logisch dat een echte F1 liefhebber zijn kennis in de strijd gooit tegenover zijn mede-fans. En op die manier werd het jaar 1999 besloten om het jaar 2000 de kennis te testen. Welke man of vrouw zal het beste kunnen aangeven wie er uiteindelijk als eerste drie over de eindstreep zullen komen?

Een aantal andere F1 fanaten kregen dit te horen, en zo werd er een klein clubje gevormd, regels gesteld in verband met deelname en een klein bedrag gevraagd, waarmee de beste aan het eind van het seizoen beloond werd en een feestje gehouden kon worden. Om alles bij te houden werd er een grote plaat gebruikt waarop alle namen, races, standen en de punten­tellingen stonden. Van de 8 deel­nemende leden werd uiteindelijk Harry tot kampioen benoemd.